УДК: 339.9:334.012.82
DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2022-3-40
JEL classification: P47; F15; F21
Сільський розвиток країн-учасниць ОЕСР на сучасному етапі включає широкий спектр заходів і стратегій, спрямованих на поліпшення ефективності і стійкості сільського господарства. Сутність сільського розвитку полягає у впровадженні новітніх технологій і підходів до сільського господарства, що сприяють підвищенню продуктивності, зменшенню впливу на навколишнє середовище та стимулюють інновації в галузі. Важливість сільського розвитку для світової економіки важко переоцінити. Сільський сектор є основою харчової безпеки та впливає на глобальні ринки продовольства. Ефективне сільське господарство забезпечує достатню кількість харчових продуктів для населення, сприяє збалансованому розвитку сільських регіонів і підтримує зайнятість у сільському секторі. Крім того, сільський розвиток може впливати на рівень життя сільського населення, зменшуючи нерівності між сільськими та міськими регіонами. Це сприяє збалансованому розподілу населення та розвитку суспільства загалом. Окрім внутрішньої важливості, сільський розвиток також має глобальне значення. Сільські країни ОЕСР є великими експортерами сільськогосподарської продукції, що сприяє створенню робочих місць, залученню валютних надходжень і підтримує міжнародну торгівлю.
Ключові слова: сільське господарство, ОЕСР, агропромисловий комплекс, АПК, розвиток сільського господарства.
Список літератури
- Béné C., Bakker D., Chavarro M. J., Even B., Melo J., Sonneveld A. Global assessment of the impacts of COVID-19 on food security. Global Food Security, 2021. 31, 100575.
- Deconinck K., Avery E., & Jackson L. A. Food supply chains and covid‐19: impacts and policy lessons. EuroChoices, 2020. 19(3), 34-39.
- Grzelak A. Income inequality and food security in the light of the experience of the OECD countries. Contemporary issues in business, management, and education, 2017. 384-392.
- Mc Carthy U., Uysal I., Badia-Melis R., Mercier S., O’Donnell C., Ktenioudaki A. Global food security–Issues, challenges and technological solutions. Trends in Food Science & Technology, 2018. 77, 11-20.
- Mottet A., de Haan C., Falcucci A., Tempio G., Opio C., Gerber P. Livestock: On our plates or eating at our table? A new analysis of the feed/food debate. Global Food Security, 2017. 14, 1-8.
- Seok J. H., Moon H. Agricultural exports and agricultural economic growth in developed countries: Evidence from OECD countries. The Journal of International Trade & Economic Development, 2021. 30(7), 1004-1019.
- Smith V. H., & Glauber J. W. Trade, policy, and food security. Agricultural Economics, 2020. 51(1), 159-171.
- OECD Statistics. URL: https://stats.oecd.org/#
Статтю було отримано 20.10.2022